قلب یک عضو عضلانی به اندازه یک مشت است که خون را به تمام نقاط بدن پمپ می کند. بیماری قلبی علت اصلی مرگ و میر زنان و مردان در دنیا می باشد. بیماری های قلبی به مشکلاتی اطلاق می شود که روی ساختار و عملکرد قلب و رگ های خونی تاثیر می گذارند.
برخی از بیماری های رایج قلبی عبارتند از: بیماری عروق کرونر، ایسکمیک قلب، ریتم نامنظم قلب، تصلب شرایین، انفارکتوس میوکارد، فشار خون بالا، بیماری مادرزادی قلبی و بیماری عروق محیطی.
عواملی مانند کشیدن بیش از حد سیگار، کم تحرکی، پیری، سابقه بیماری قلبی خانوادگی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت، چاقی و مصرف بیش از حد الکل و کافئین احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.
برخی از علایم رایج مشکلات قلبی عبارتند از: سرفه مداوم، درد قفسه سینه، اضطراب، خستگی، نبض تند یا نامنظم و تنگی نفس.
بهبود عملکرد قلب وابسته به کیفیت خون و جریان مناسب خون می باشد.
رژیم غذایی سالم و متعادل و ورزش منظم می توانند به سلامت قلب کمک زیادی کنند. چگونه سلامت قلب را حفظ کنیم؟
ما در اینجا به 10 گیاه و ادویه ای که برای قلب بسیار مفید هستند اشاره خواهیم نمود.
سیر به دلیل خواص ضدالتهابی، ضد لخته شدن و ضدپلاکتی ای که دارد برای قلب بسیار مفید است. سیر در درمان کلسترول بالا، افزایش تجمع پلاکت، فشار خون بالا و در نهایت در کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مفید است.
زردچوبه دارای ترکیبی به نام کورکومین است که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی می باشد. کورکومین سلامت قلبی و عروقی را افزایش و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
زردچوبه گردش خون را افزایش داده و از لخته شدن خون جلوگیری کرده و احتمال وقوع حملات قلبی را کاهش می دهد. حتی زردچوبه التهاباتی که می تواند منجر به ایجاد بیماری های قلبی شود را کنترل می کند.
به علاوه زردچوبه با مهار اکسیداسیون چربی ها و کاهش کلسترول از سفت شدن عروق جلوگیری می کند.
زالزالک یکی از گیاهان شناخته شده برای سلامت قلب می باشد. زالزالک با متسع کردن رگ های خونی به کاهش فشار خون کمک می کند.
زالزالک با افزایش جریان خون به قلب و بهبود انقباضات قلب منجر به قوی تر شدن کلی قلب و عملکرد بهتر آن می شود. همچنین زالزالک به ثابت شدن ضربان قلب نیز کمک می کند.
مطالعات علمی نشان داده که زالزالک در درمان بیماری های قلبی عروقی و بیماری های ایسکمیک قلب موثر است.
چای ترش یا چای مکی ( Hibiscus Sabdariffa) در درمان بیماری های قلبی موثر است. عصاره گل چای ترش بر روی مکانیسم های تصلب شرایین، قند خون، چربی و فشار خون تاثیر گذاشته و به سلامت کلی قلب کمک می کند.
فلفل قرمز دارای کپسایسین می باشد که یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است. همچنین فلفل قرمز در گشاد شدن عروق خونی و جلوگیری از لخته شدن خون نقش دارد. همه این عوامل به داشتن قلبی سالم کمک می کنند. کپسایسین به کاهش تری گلیسرید و کلسترول LDL کمک می کند که هر دو از عوامل اصلی خطر ابتلا به بیماری های قلبی هستند.
به علاوه فلفل قرمز به سوزاندن کالری و از دست دادن وزن کمک می کند که خطر ابتلا به مشکلات قلبی را کاهش می دهد.
توجه: از مصرف بیش از حد فلفل قرمز پرهیز نمایید. زنان باردار، مادران شیرده و کودکان باید از خوردن فلفل قرمز پرهیز کنند.
چای سبز به دلیل فلاوونوئیدها و آنتی اکسیدان هایش برای قلب بسیار مفید می باشد. چای سبز به سلامت سلول های تشکیل دهنده جداره درونی قلب و رگ های خونی کمک می کند و همچنین نقشی کلیدی را در کاهش کلسترول و تری گلیسرید ایفا می نماید.
مطالعات نشان داده که مصرف منظم چای سبز عملکرد رگ های خونی را بهبود می بخشد.
نوشیدن روزانه بیش از 5 فنجان چای سبز خطر مرگ ناشی از حملات قلبی و سکته مغزی را تا 26 درصد کاهش می دهد.
این ادویه می تواند شما را در مقابل بیماری های قلبی ایمن کند. دارچین از آزاد شدن اسیدهای چرب التهابی از غشای پلاکت های خون جلوگیری می کند و بدین ترتیب به حفظ غلظت مناسب خون کمک می کند و باعث کاهش فشار خون بالا می شود.
همچنین دارچین با کاهش تری گلیسرید و کلسترول خون به سلامت قلب کمک می کند.
توجه: افرادی که به دارچین آلرژی دارند باید از خوردن آن پرهیز کنند.
زنجبیل دارای خواص ضدالتهابی و رقیق کنندگی خون بوده و می تواند کلسترول LDL را کاهش دهد. زنجبیل دارای ترکیبی به نام جینجرول می باشد که به سلامت رگ های خونی و افزایش جریان خون در سراسر بدن کمک می کند.
مصرف منظم عصاره زنجبیل کلسترول پلاسما را کاهش داده و اکسیداسیون LDL و پیشرفت آترواسکلروز را مهار می کند.
توجه: اگر از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید قبل از استفاده از زنجبیل با دکتر خود مشورت کنید.
بذر شنبلیله دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده و در سلامت قلب موثر است. چندین ترکیب در بذر شنبلیله وجود دارد که در کاهش کلسترول، درمان رگ های مسدود شده، کاهش فشار خون و جلوگیری از حملات قلبی نقش دارند.
به علاوه بذر شنبلیله به تثبیت قند خون و جلوگیری از چاقی که از عوامل ایجاد کننده بیماری های قلبی اند، کمک می نماید.
10 . بذر و برگ گشنیز
بذر و برگ تازه گشنیز به دلیل خواص آنتی اکسیدانی طبیعی و فعالیت ضدپلاکتی برای قلب مفید هستند. گشنیز از تجمع پلاکت ها که می تواند باعث اختلال در جریان خون به قلب شود، جلوگیری می کند.
بذر گشنیز دارای فعالیت کاهش چربی در بدن بوده و به کاهش کلسترول بد (LDL) و تری گلیسرید کمک می کند. گشنیز در درمان دیابت که یکی از عوامل ایجاد کننده بیماری های قلبی است نقش دارد.
دیدگاه تان را بیان نمایید